Wat is pizza al taglio?
Pizza al Taglio is een pizza soort die rond 1950 is ontstaan in Rome. Deze pizza wordt in heel Italië volop als streetfood gegeten, maar ook zeker daarbuiten. Al taglio betekent letterlijk 'per stuk'. De pizza wordt gebakken op grote platen, is rechthoekig en wordt verkocht in stukken die vaak worden geknipt met een schaar.
De Pizza al Taglio heeft een dikkere bodem, gemaakt van deeg met minder gist. Dit deeg heeft minimaal 48 uur in de koeling gestaan om te rijzen. Zo krijgt het deeg veel luchtbellen die belangrijk zijn voor de structuur van de bodem. Hoe luchtiger, hoe lekkerder! Door de vorm en stevige luchtige bodem is deze pizza perfect om onderweg te eten en qua toppings is alles mogelijk!
Naast pizza hebben wij ook allerlei lekkere voorgerechten, pasta's, flatbread, antipasti, bijgerechtjes, toetjes, cocktails en heerlijke koffie. Glutenvrij of andere dieetwensen? Geen probleem! Hier houden wij rekening mee.